Zm modelspoorbaan te koop

Zm1

Iedere modelspoorder is bekend met de modelspoor schalen zoals Spoor1, H0, TT en N. Al deze schalen hebben in de regel ook een smalspoor breedte. Het nu 45 jarige Z-Spoor heeft ook smalspoor Zm genaamd. Nog meer dan bij de eerdergenoemde schalen maakt Spoor ‘Zm’ het mogelijk om een zo realistisch mogelijk landschap uit te beelden.

Zm2
Velen weten dat bijvoorbeeld de rode treinen van de Rhätische Bahn in het oosten van Zwitserland smalspoor is, dat wil dus zeggen smaller dan de gebruikelijke maat waarmee de SBB (Zwitserse Staatsspoorwegen) rijdt. In model laat zich dat altijd weer omzetten naar modelspoorwijdtes. Nu heeft men bij Spoor Z gekozen voor Zm, dat wil dus zeggen dat we Z treinmodellen met een ander onderstel kunnen rijden op minder dan de ons gebruikelijke 6,5 mm. Zm rijdt op 4,5 mm spoorwijdte, het zogenaamde meterspoor. En dat is nu juist de maat waarop de Rhätische Bahn en vaak andere banen rijden.
Op grote modelspoorbeurzen hadden wij bij Z-Spoor soms een Zm vitrinekast op onze stand staan, die veel bekijks had. Want dan is Z-Spoor nog kleiner.

Zm4
Deze baan heeft nu zo’n 10 jaar stil gestaan. De eigenaar wil hem nu verkopen. Als u hem rijdende wil maken, mail ons dan met uw bod op het contactformulier bij treinennieuws.nl: http://www.treinennieuws.nl/contact-tips. Wij zorgen dan dat uw mail door gemaild wordt. Deze mooie Zm-Modelspoorbaan is inmiddels verkocht.

Zm6

Zm7

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie