Z-Spoor op Eurospoor 2008

foto: Ysbrand van der Veen 

Eurospoor 2008 behoord tot het verleden. De vereniging Z-werk220 presenteerde haar steeds grotere en mooier wordende modulebaan aan de duizenden bezoekers. Bekijk op hun eigen website de foto’s van de enige Nederlandse Z-Spoor modulebaan. Wij maakte natuurlijk ook zelf paar foto’s, bijvoorbeeld van Jaap Vastmaar.

De bijna “Beroeps Z-Spoorbouwer” met zijn “pendelbaan” die ook als onderdeel van een modulebaan ingezet kan worden. Hij was een dankbaar onderwerp voor onze fotograaf Wietze Boersma.

De in het voorjaar in Geseke gelanceerde Nederlandse Sik reed zijn rondjes op een voor deze beurs door Hans van den Haak gemaakte baantje. Verder bij de Spoor-Z stand niet te verwarren met Z-Spoorclub, konden we de op de Spielwaren Messe gepresenteerde nieuwe schaal T3 (1:450) zien. In Europa gaat deze vermoedelijk HZ heten. Drie dagen lang reed dit kleinste Japanse treintje haar rondjes 

                                                                                                                                         en volgens Marlies van Spoor-Z probleem-loos. Natuurlijk ook weer veel tweedehands Z-Spoor materiaal tegen bijna elk gebonden prijs. Ook voor de nieuwe nummers uit de Märklin Catalogus werd minder betaald dan Märklin aangeeft. Nederland is nog steeds het dumpland van de Duitse handelaren.

Hier klikken voor de foto’s op de site van Z-werk220

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie