Z-Spoor eldorado in Geseke 2008

De tweede keer dat Z-Friends Europe haar beurs voor Z-Spoorders organiseerde is een weer een groot succes geworden. Twee volle dagen lang kwamen de liefhebbers van de kleinste schaal uit heel Europa naar Geseke om deze speciale beurs bezoeken. Omdat andere Modelspoorbeurzen en tentoonstellingen maar weinig aan Z-Spoor gelegen laten liggen, was het hier dus een eldorado. Niet alleen de kleine privé banen, maar ook grote modulebanen van clubs waren volop in bedrijf. Ook de Z-Spoor handelaren deden goede zaken, menig wagentje of loc werden toegevoegd aan de verzamelingen. Technische

 

voorlichting in overvloed. Of het nu digitaal rijden betrof, binnen verlichting voor personenwagens of realistische wissels, alles was te zien en te koop. Bij Gilles van Monk, de record houder uit België, met een vermelding in het Guiness of record boek kon men hele exclusive (en dure) wagens bewonderen. Bij de Nederlandse Spoor Z stand en dealer van Micro trains, kon men ook weer het derde Z-Spoor merk, dat uit Japan komt, zien. Zeker een primeur was de RIJDENDE  NS-Sik die men kan bestellen voor € 390,–.

Op deze sites staan foto’s en Z-Friends worden ook enkele filmpjes vertoond. Binnenkort zal ook een DVD leverbaar zijn en besteld kunnen worden bij Z-Friends.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie