Verslag Z-Spoor Weekend Altebeken 2016

Welke modelspoorbeurs je ook neemt, de Z-Spoorder komt er bekaaid slecht vanaf. Meestal moet je de Z-banen en artikelen voor onze kleinste modelspoorbaan met een lantaarntje zoeken. Welke beurs je ook noemt, in binnen- of buitenland overal is het hetzelfde. Het Spu Z Weekend in Altebeken, dat ieder twee jaar wordt gehouden, is daar een grote uitzondering op. Hier is het net anders om: alleen maar Z wat de klok slaat. Met grote uitzondering is er iets in N of H0, dit dan alleen om de kijkers te laten zien, hoe mooi en gedetecteerd Z-Spoor wel is.
Het afgelopen weekend was het weer zover. Z-spoorders uit heel de wereld kwamen naar het Duitse Altebeken, om al het moois te zien. Nog een grote bijzonderheid is, dat op de vooral Nederlandse beurzen, geen importeurs staan. Dat is hier ook heel anders. Er komen steeds meer fabrikanten die de schaal Z ontdekken. Twee grote nieuwkomers zijn Rokuhan, het tweede Z-Spoor merk en ARCHISTORIES van Frank Drees dat voortreffelijke modellen levert. Beide worden in Europa vertegenwoordigd door NOCH. Ook in Nederland door Conrad.
De meeste nieuwe modellen zijn te bewonderen, maar ook exclusieve treinen van deze tijd rijden op de meest fantastische banen. Aan scenery geen gebrek, tientallen kleinserie bedrijven laten hun modellen zien en zijn hier ook te koop.

Hieronder een prachtig fotoverslag van een geweldig Z-Weekend en op Internet is natuurlijk ook een video-verslag te zien.

al8s

 al3sAl9aal4sAl9bal1sal7sal6sal2s

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie