SpoorZ geheel kompleet van A tot Z

spoorz reno

Welkom op de Website van SpoorZ-RenO (Reparatie en Onderhoud) Bij William de digitale man voor Z.  Zo begint William op zijn nieuwe Website voor Z-Spoorders. William komt al jaren op de Modelspoorbeurs in Houten. Jaren lang was William en Gonard   geïnteresseerd in de kleinste modelspoorschaal die er op dat moment bestond. Beide heren hebben, naar het noodzakelijk stoppen van de Z-Spoorclub Nederland, dit door het bijna faillissement van Märklin, SpoorZ over genomen en staan nu zelf met een stand op deze beurs.
SpoorZ R&O is bij vele Z-liefhebbers reeds bekend van de modelspoorbeurs in Houten. Omdat men in Houten niet alles kunnen laten zien, wat er zoal te bieden is in de wereld van Spoor Z, vindt je op de site een webwinkel, waar je hoofdzakelijk items vind die gericht zijn op spoor Z.

William en Gonard
Gonard werkt veel met William samen, maar ze hebben wel ieder hun eigen stuk. De webwinkel is alleen van William. De stand op de beurs huur Gonard altijd. William staat daarbij met een demobaan. De website Spoor-Z.nl is weer van Gonard. Hij koopt de grote partijen Z in.
William houdt zich voornamelijk bezig met digitaliseren en onderhoud van loc’s. Tegenwoordig biedt hij een aantal zaken op zijn Webwinkel aan.
Z-Spoorders William en Gonard vullen elkaar goed aan. Neem op de komende beurs in Houten maar een kijkje op hun stands en je bent gelijk klant, door iets te kopen wat je in winkel altijd eerst moet bestellen. Hier kan je het bekijken, voelen en misschien wel ruiken.
Al doende leren we, maar de modelspoorwereld veranderd ook, net zoals de media.
Ook als je gedacht hebt dat digitaal rijden niets voor Z is, kom je bedrogen uit. William levert of bouwt uw trein om tot een digitaal wonder. Hij geeft adviezen als u zelf Z wilt ombouwen.
Winkels kunnen soms geen juiste oplossing geven, dat past in je te besteden budget. Bezoek daarom de SpoorZ stand in Houten ( de eerst komende is op 1 juli, kijk anders op de evenementenlijst van treinennieuws of modelspoorbeurs)
Wanneer je op de website van William www.spoorz-reno.nl iets besteld is kan de levering van bestelde artikelen als volgt plaatsvinden:
•afhalen in Beuningen (adres staat op de bevestiging)
•afhalen op modelspoorbeurs in Houten, wel het makkelijkste, kan je gelijk kijken of er iets nieuws is. agenda beurs
•door verzending via Post-NL of DHL. Hierbij worden de verzendkosten in rekening gebracht
Ook de betaling is tegenwoordig heel gemakkelijk via:
Natuurlijk contante betaling bij afhalen, maar ook door overboeking aan de hand van een faktuur
Maar in de toekomst zijn Ideal betalingen ook welkom.
De webwinkel is nog niet compleet. Houd deze site dus goed in de gaten, want het aanbod groeit regelmatig en anders even per mail vragen.
Op webpagina vindt je digitale startsets welke door William zijn samengesteld. Hierdoor is het zeer eenvoudig om met spoor Z digitaal te gaan rijden.

 

Verder uitbreiden is geen probleem.
Het sluitlicht wat zij aanbrengen, enkel of dubbel, is zowel geschikt voor analoog als digitaal. Afhankelijk van het tijdperk, kan gekozen worden voor enkel of dubbel sluitlicht. Door de toegepaste componenten, blijft het sluitlicht ook tijdens het rijden permanent branden, dus tijdens het rijden gaat het niet hinderlijk aan en uit.
Voor SBB rijders, kunnen zelfs aan de rechterzijde, conform de werkelijkheid, een knipperlicht aangebracht worden.
Wat ook van belang is, zeker bij spoor Z, is dat de rolweerstand van de wagen niet of nauwelijks is toeneemt. Wel zullen van tijd tot tijd, de wielen even gereinigd moet worden, om de betrouwbaarheid te garanderen.
Alle wensen voor bijna alle wagons is mogelijk. Zo ook de binnenverlichting die zij aanbrengen is zowel geschikt voor analoog als digitaal. Ook hierbij geldt, de verlichting blijft tijdens het rijden permanent branden. Natuurlijk is het wel zo dat indien de verlichting wordt toegepast op een digital baan, de mogelijkheden groter zijn. Denk hierbij aan natuurgetrouw opstarten van de verlichting, dimmen en het aan en uitzetten, dat rijdend kan gebeuren. Bij analoog brand de verlichting altijd in een vooraf bepaalde sterkte. Ook hierbij geldt, dat de rolweerstand weinig of nauwelijks is toegenomen.
Nogmaals het advies reinigt van tijd tot tijd de wielen, om de betrouwbaarheid te garanderen.

gonard william stands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie