Rokuhan Spielwarenmesse nieuws 2015

Rokuhan skinHet symboliseert de economische de naoorlogse periode van Japan: de hogesnelheidstrein Shinkansen. Op 1 oktober 1964 werd voor het eerst een afstand van ongeveer 515 kilometer naar de Olympische Spelen in Tokio geopend tussen de hoofdstad en Osaka. Het succes van de Japanse hogesnelheistreinen werd natuurlijk later ook verspreid in de vele landen van Europa.

Rokuhan presenteert haar eerste hogesnelheidstrein in perfecte Z-Spoor uitvoering. Voor deze zeer lange trein wordt wel de  minimum radius van 195 mm aanbevolen. Wij behoeve volgens NOCH, de Importeur voor Europe slecht een maandje te wachten voor we dit juweeltje op de Nederlandse modelspoorbanen kunnen bewonderen. Hij staat namelijk gepland voor maart 2015

rokuhan locNiet alleen de moderne hogesnelheids trein laat RoKuhan op de Spielwarenmesse in Nùrnberg zien, ook de C11, een kleine stoomlocomotief, die is geschikt voor kleine, lokale personen- en goederenvervoer. In het verleden werden er 400 gemaakt voor de JNR (Japan National Railway) en andere particuliere spoorwegmaatschappijen geproduceerd in de jaren dertig. Ook deze zal binnen een maandje te leveren zijn.

Prijzen zijn, zoals meestal, nog niet bekend. Maar houdt de websites van Noch en Conrad in de gaten.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie