Rijdende auto’s en bussen in Z

Je ziet op alle modelspoorbeurzen en shows, naast treinen ook trams en auto’s rijden. Zelfs worden er fietsende wielrijders getoond, zoals bij Magnorail.
Deze zijn dan meestal in de HO schaal, zoals Faller cars, In de kleiner schalen zal je dit niet gauw tegen komen. Velen jaren zoeken Z-Spoorders al naar een betrouwbaar Car-Stystem. Dat heeft ook Hermann Kammler (66) ondervonden. Hij bezit al 15 jaar een Märklin SpurZ baan. Tot voor kort maakte hij alles in beweging voor zijn eigen treinbaan. Hermann zette alles in Z in beweging.
Maar nu is hij ook begonnen met het ontwikkelen van rijdende auto’s in een van de kleinste schalen en het produceren voor iedereen die op zijn of haar treinbaan ook rijdende auto’s of bussen wil hebben. Samen met zijn spoor Z collega Detlev Stahl, die de Mercedes bus heeft ontworpen. Werd het idee geboren om een Car-system voor Z te ontwerpen.
hermann 3Wij op de redactie van Z-Spoorclub Nederland, beschikken nu over een prototype baan van Hermann, die van het voorjaar op het Z-Spoorweekend in Altebeken stond. Dit was een ander hoogtepunt op deze altijd drukke stand van de Stammtisch Untereschbach, waar SpurZ de toon aangeeft en waar Herman lid van is. Daar kon je de zelfrijdende bussen van Herrmann Kammler zien. Op zijn website kan je precies zien hoe alles gemaakt wordt en werkt.

Z Bus met pijlenHier was de verrassing voor de Z-Spoorders en de enkele andere schaal aanwezige te zien wat in spoor Z 1:220 mogelijk is. Echter is er veel meer mogelijk in Z en later misschien ook nog wel kleiner voor T-Gauge. Volgens de Homepage van Hermann Kammler, is alles mogelijk in Z. Aan het prototype wat nu in ons bezit is, moeten natuurlijk nog wat schoonheidsfoutjes en technische verbeteringen worden aangebracht, zoals de juiste stand van de verlichting, oplaad kabel steviger. Ook wordt een schakelkontakt getest, om de bussen op haltes of bij spoorweg overgangen te kunnen laten stoppen. Maar wij kunnen met een gerust deze set voor Z bij u aan bevelen. Een nieuwe dimensie voor je baan. Denk daarbij aan Kerst. Begin maar vast te bedenken in welke kleuren de bussen moeten worden “gespoten” en hoeveel magneetdraad om onder de rijbaan vast te plakken nodig hebt. Kijkt op YouTube hoe alles gemaakt wordt.

hermannOm de bussen of vrachtwagens te bestellen moet je wel eerst een via e-mail sturen aan: hermann.kammler@gmx.de. Betaling kan via PayPal: hermann.kammler@gmx.de. Je krijgt een rekening denk aan de verzendkosten. Bij elk voertuig ontvang je 1 meter magneettape. De straten kan je zelf ontwerpen of kopen bij o.a. NOCH. Wegen kunnen ook zelf worden geschilderd. Op www.streetsystem.de heeft een straatsystem in 1:220. Dus kortom bestel een rijdende bus voor je Z-Modelspoorbaan. Het Z Car System (startset kompleet met bus) kost ongeveer € 155,00 natuurlijk excl. Verzendkosten, natuurlijk. Kijk op de website of op YouTube, zoeken onder naam: Hermann Kammler en je bent verkocht.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie