Nu kan het wel bij Rokuhan

rokuhan magazine siteWat tien jaar geleden in Nederland (Europa) niet lukte om een wekelijkse of maandelijks magazine met een Z-Spoorschaal artikel toegevoegd uit te geven, doen ze in nu Japan wel.
Zo’n tien jaar geleden, hebben wij van Z-Spoorclub Nederland verwoede pogingen gedaan om een uitgever te vinden, die een (maandelijkse) uitgave wilde maken alleen over Z-Spoor en er dan een artikel bij te sluiten, zodat men aan het einde van de serie magazines, een klein baantje Z-Spoor had. Het begin van hun hobby. Alleen Lecturama had belangstelling. Er zij diverse offertes aangevraagd bij zowel bij Märklin, als bij MTL en de Japan Model Railway, alle drie Z-Spoor makers. Zelfs in China werd gekeken om het mogelijk te maken. Echter was het toen geen haalbaar idee voor Nederland. De minimum af namen van de Z-Spoor artikelen was te groot om een redelijke verkoopprijs te maken.
rokuhan magazine 2 sMaar afgelopen maand verscheen het eerste nummer bij de bekende (ook in Nederland) uitgever DeAGOSTINI van een spaarserie over ZGAUGE. Ja, Rokuhan (In Europa NOCH) weet wel hoe zij een schaal op de markt moeten zetten zij zijn namelijk de leverancier achter deze serie. Niet alleen in Japan, ook in Europa groeit de belangstelling gestaag voor dit nieuwe merk. Rond Kerst kunnen we de eerste twee Duitse locomotieven tegemoet zien. Houd deze site in de gaten, want wij hebben een rechtstreeks lijntje met de Japanners. Het zal ons ook niet verbazen als DeAGOSTINI binnenkort ook in Europa deze serie gaat uitbrengen, maar dan natuurlijk met Europese modellen.

z spoor meisje
Lecturama folder voor Z-Spoor tien jaar geleden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie