Modelspoordag

2 december is het modelspoordag. Kom 8 december naar Houten. Dan vindt u daar alle modelspoorschalen, van de Kleinste Spoor T tot de grootste tuinbanen. Het is ongeveer 125 jaar geleden dat Marklin op de Messe in Leipzig een locomotief met wagens introduceerde en hun rondjes draaide op een “Rondje rond de kerk” baantje tot grote verbazing van het publiek. Het was de eerste baan en het startsignaal voor massaproductie. Meer dan een eeuw heeft de modelspoorbaan vaste plaats onder de kerstboom en in de hobbykamer, zowel gefascineerde vaders en zonen en in zeldzame gevallen, zelfs dochters.
Iedereen die heeft gespeeld in zijn/haar kindertijd met de modelspoorbaan van vader of grootvader herinnert zich dat zelfs vandaag de dag nog en met vreugde.
De modeltrein is nog net zo levend als altijd. Natuurlijk heeft ze concurrentie van Playstation en computers en andere nieuwe technologie. Maar de fascinatie van spoorweg en miniatuur is ongebroken onder jong en oud. Dat zagen wij ook op de Modelspoorbeurs in Houten en op Eurospoor. Ook het aantal bezoekers van de modelspoormarkten is daar een voorbeeld van.
De overvloed aan modeltreinmagazines vooral in Duitsland ( in Nederland twee: Rail Magazine en Rail Hobby) spreken boekdelen. De modelspoorbaan zou een vaste plaats in de kinderkamer moeten hebben zeker nu er echte beginsets zijn voor onze aller kleinste.
Op 2 december de dag van de modelspoortrein zal zeker helpen om de trein onder de aandacht te brengen. Op deze datum en het volgende weekend (8 december in Houten) openen hun deuren om al het moois te laten zien. Profiteer van de aanbiedingen die geboden worden. U zult er geen spijt van krijgen.
Al generaties lang, kijken en spelen jong en oud met modeltreinen. Zo kan de treinliefhebber van het modelspoor terugkijken op een lange geschiedenis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie