Micro-trains het Amerikaanse Ztrack

micro logoVoor het begin van Micro-trains moeten we terug in de tijd  tot 1940, toen werd Micro-trains opgericht door de broers Keith Edwards en zijn tweelingbroer Dale. Zij begonnen een modeltrein, rails en wissels te maken. Voor hun nieuwe onderneming kozen zij de naam Kadee. Het Magne-Matic koppelings systeem lieten zij patenteren, dat een revolutie teweegbracht in modelspoor. Het revolutionaire nieuwe realistisch uitziende en operationeel superieure koppel systeem, in het begin alleen nog voor HO. In de jaren ’60, begonnen de broers met hun Magne-Matic koppeling voor hun nieuwe, kleinere schaal N (1:160) genoemd. En toen kwam Z aan de beurt, uiteindelijk werd deze schaal ook toegevoegd aan de productlijn.

In 1990, was na aanhoudende groei en expansie, de oorspronkelijke Kadee Co. fysiek verdeeld in twee afzonderlijke bedrijven. Micro-trains Line ® Co. Inc., één van de twee nieuwe bedrijven, behouden productie rechten om alle producten in N, Nn3 en Z-Schaal.

Vandaag, biedt Micro-trains ® een hele reeks met meer dan 80 verschillende modellen voor N en de Z schaal. Maar ook beladingen en scenery behoren tot hun assortiment.

Micro trainsDus, of je nu een USA modelspoorder, een verzamelaar, of iemand die gewoon geniet van de hoge kwaliteit modellen van elk type, Micro-treinen ® in Amerika heeft het! Ieder maand komen er een paar varianten voor Ztrack bij. Zoals in de maand januari een nieuwe variant op de F7 in de ‘Smoking’ kleurstelling. De oorspronkelijk gebouwd door EMD  en werd gebruikt als voor het vervoeren van vracht. Natuurlijk werden deze F7’s ook gebruikt in de passagiersdienst. Tevens kwamen er begin dit jaar vier nieuwe varianten van goederenwagens uit. In hun maand brochure Micro-News staan ook de NEW artikelen die binnenkort uitkomen. Je kan alles eerst op de site bekijken en dan misschien gelijk online bestellen. Je kan ook je wensen doorgeven aan Harlaar Modeltreinen. Badhoevelaan 53 in Badhoevedorp (bij Amsterdam). 020-6599494. Zij krijgen ieder maand een zending van Micro-trains binnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie