Letop ROKUHAN

Na de malaise met Märklin, zijn de Japanners goed in de Z-Spoor wereld gedoken. Al was Z-Spoor in Japan al bekend onder andere merken. Maar de lancering van Rokuhan is een schoot in de roos geweest en een echte concurrent van de uitvinder Märklin geworden. Bijna maandelijks komen er nieuwe producten op de markt. Deze maand kunnen we de veertig jaar oude brug van Märklin vervangen door een moderne dubbelspoor Rokuhan brug.
Maar wie is Rokuhan?

Rokuhan is dus een Japans bedrijf sinds 2010 en vervaardigt producten voor de Z-Schaal, beginnend natuurlijk met rails en later met rollend materieel, andere accessoires. De productie gebeurt zoals tegenwoordig bijna alles in China.
Rokuhan is completere als Märklin wat rails betreft. Ze bieden maar liefst negen boogstralen, drie lengtes van rechte rails. Dit levert een grote mate van flexibiliteit bij de planning van de modelspoorbaan. De wissel bediening zit onder de rails. Het Rokuhan spoor is compatibel met Micro- en Märklinrails met een speciale overgangsrails. Nog niet alle producten zijn momenteel beschikbaar bij alle winkels. Daar komt natuurlijk binnenkort verandering in. Wat de distributie betreft heeft Nederland en België niets te klagen, deze is in handen van de Nederlandse importeur Zeta, die ook Noch en Kato vertegenwoordigt.
Naast onze eigen zeer positieve ervaringen met Rokuhan producten, maakt Rokuhan zich ook interessant dat het meteen overal in de winkels en online webshops voorradig is Tot slot, wij bewonderen hun benadering van de markt. Ze zijn duidelijk actief de ontwikkeling van hun productlijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie