Dubbele kruiswissels uniek voor Z-Spoor

dubbel kruizingDubbele kruiswissels tussen twee sporen zien we in de modelspoor schalen eigenlijk niet. Natuurlijk wel vier wissels en een kruispunt er tussen. Maar de dubbele kruiswissels in twee sporen zonder de sporen te verbreden niet. Je kan deze wissels bij stations heel vaak in het echt tegen komen. Rokuhan kwam begin dit jaar met een echte dubbele krijswissel voor Spoor Z (schaal 1:220). In Japan en in Amerika was deze al te koop. Maar mocht je Z-Spoorder in Europa zijn, dan kon je deze wissel nog niet bestellen. Maar we kregen nu het bericht dat hij leverbaar is.
Het is werkelijk uniek te noemen voor Z-Spoor. Wij waren nieuwsgierig hoe de rijstroom zou lopen, of juist niet zou lopen. Nu we kunnen schrijven dat het spoor waar de trein op dat moment niet kan komen, ook geen stroom toevoer heeft. Als je de stroomonderbrekers van Rokuhan gebruikt, kan je mooi voorbij een trein rijden die stil staat op het perron van het station. Zou gauw we de wissel ontvangen hebben zullen wij jullie op de hoogte stellen van onze bevindingen.
Bij NOCH/ Rokuhan (de Europese importeur) is de dubbele kruiswissel nu te bestellen onder nummer 7297078 (houten biels) en 7297082 nummer (betonnen biels). Ben je Märklin Z rijder, geen probleem, dan bestel er gewoon 2x A014 er extra bij. Dit zijn overgangen tussen Märklin- en Rokuhan rails. De nieuw ingelegde wissel geeft je baan een nieuw aanzicht, net als in het echt. Hier is ook een video te zien.

http://www.rokuhan.de/gleise/kreuzungen.html

http://www.rokuhan.de/gleise/kreuzungen/doppel-kreuzung-7297078.html#video

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie